Opleidingen

Wij helpen je verder in de mobiliteitsbranche

HomeTrainingenTechnisch specialist bedrijfsauto’s

Technisch specialist bedrijfsauto’s

De opleiding kan gevolgd worden in een middag/avond sessie. De lessen beginnen om 13.00 uur en duren tot 19.00 uur.

Het grote voordeel is dat de deelnemers een halve dag inzetbaar zijn op het werk. Een ander voordeel is dat de deelnemers niet twee avonden maar één avond per week op school zijn.

Iets voor jou?
Herken jij jezelf in de volgende beschrijving?

Je houdt van bedrijfsauto’s en techniek.
Vooral technische problemen oplossen is helemaal jouw ding.
Je houdt nieuwe ontwikkeling in de gaten en past die graag toe.
Je neemt verantwoordelijkheid en werkt graag samen.
Je vindt het prettig als je afwisselend werk kunt doen en wilt graag verder groeien.
Het is een voordeel als je enige talenkennis hebt, want sommige montage-instructies zijn in het Duits of Engels geschreven.

Collega’s aansturen en ondersteunen, klanten overtuigen en rapporten schrijven … Het hoort er straks allemaal bij.
Daarom is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en leidinggevende talenten hebt.

De toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding heb je het volgende diploma nodig: het diploma Eerste bedrijfsautotechnicus.

Zo ziet je werk er straks uit
Je kunt aan het werk bij grotere werkplaatsen, meestal bij dealerbedrijven of grotere garagebedrijven die meerdere merken verkopen. Jij bent de technische topper in de werkplaats en gespecialiseerd in complexe problemen en reparaties.

Je spoort vage klachten op, waarvan de oorzaak moeilijk te vinden is. Denk aan bijgeluiden, iets wat meetrilt of afwijkend rijgedrag. Je zoekt creatief naar oplossingen, je hebt inzicht in technische systemen en vooral een analytisch vermogen. Je weet alles van computersystemen in auto’s en digitale communicatie.

Zo nodig breng je alles wat je weet over op je collega’s. Verder ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de klant: jij kunt de klant vanuit jouw specialisme uitleggen dat een reparatie nodig is. Verder doe je de bijbehorende administratie.

Je moet dus behoorlijk allround zijn: technisch deskundig, analytisch, verantwoordelijk, klantgericht en communicatief. Ook moet je kunnen plannen en de kosten in de gaten kunnen houden.

De opleiding in het kort
Als BBL-student werk je 4 dagen in een bedrijf en kom je 1 dag per week naar school voor (voornamelijk) theoretische ondersteuning. Omdat je al in het bezit bent van een niveau-3 diploma, kun je de opleiding meestal binnen twee jaar afronden.

Het examen
In je opleiding zijn er regelmatig meetmomenten waarop we kijken wat je allemaal hebt geleerd. Zo houden we je ontwikkeling bij.

Een meetmoment kan een mondelinge of schriftelijke test zijn, maar ook een practicum of presentatie. Na afloop van de opleiding moet je een aantal kerntaken beheersen. Die kerntaken worden afgesloten met een panelgesprek en een proeve van bekwaamheid (een afsluitende toets of opdracht).

Verder leren
Met een diploma Technisch specialist bedrijfsauto’s op zak kun je doorstromen naar diverse opleidingen op HBO-niveau. Bijvoorbeeld in de richtingen: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Autotechniek of Management.

Meld je nu aan!
Zie je deze opleiding helemaal zitten?
Aanmelden is gemakkelijk. Je hoeft alleen maar een aanmeldkaart in te vullen.

Klik op onderstaande link voor digitaal aanmelden.

Digitaal aanmelden

Let op! Invullen via de site van Gilde opleidingen, kies voor locatie:

Plaats: NUTH
School: ATTC        Auto Technisch Trainings Centrum

Eventueel kun je telefonisch of per mail de aanmeldkaart opvragen bij ATTC. Ook kun je met ons contact leggen via het contactformulier op onze website.

Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding, nodigen we je uit voor een intakegesprek. We bespreken dan jouw studiekeuze en regelen de rest van je inschrijving.

Wij helpen je verder in de mobiliteitsbranche.
Het erkend technisch trainings centrum voor opleidingen & trainingen in de autotechniek.

Persoonlijk advies.

Persoonlijk
advies.

Een passende oplossing voor jouw opleidingen & trainingen in de autotechniek. Wij helpen jou graag verder, neem vrijblijvend contact op.

  • Thermiekstraat 4a
    6361 HB  Nuth

  • info@attc.nl

  • 045 – 577 88 00